Voordelen van all inclusive vakanties

Wil je een all inclusive vakantie gaan boeken of overweeg je dit? Waarom zou je een all inclusive vakantie boeken? Welke factoren spelen mee tijdens het bepalen waar je op vakantie gaat, voor welk hotel je gaat kiezen en of het een all inclusive vakantie wordt, of juist niet. Sentiment speelt een rol bij het nemen van een beslissing. Het afwegen van de voordelen en nadelen van een aankoop speelt bij het boeken van een vakantie eveneens een rol. De specifieke voor- of nadelen kunnen een beslissende factor vormen.

Hier lees je de mogelijke voordelen van een all inclusive vakantie. We schrijven bewust ‘mogelijke’, want het persoonlijk perspectief speelt hierin ook een rol van betekenis. En ja, all inclusive heeft ook een keerzijde. Die lees je bij de nadelen over all inclusive hotels.

Je weet wat je vakantie gaat kosten

Ken je het gevoel dat je terugkomt van een vakantie en merkt dat je meer uitgegeven hebt dan je eigenlijk zou willen? Zeker in deze tijd van contactloos betalen raak je snel het overzicht over je vakantie-uitgaven kwijt. Wil je vooraf een vakantiebudget bepalen en je daar aan houden? Succes daarmee, want het vooraf invullen van wat iets kost blijkt vaak lastiger te zijn dan je denkt.

Bij een all inclusive vakantie weet je vooraf duidelijk wat je vakantie kost. Accommodatie, eten, drinken en snacks zitten inbegrepen in je pakketreis. Wat je extra uitgeeft is grotendeels of geheel optioneel. Als het goed is komen er dan na thuiskomst van je all inclusive vakantie geen bankafschriften of creditcard overzichten op de deurmat met flinke afschrijvingen van extra vakantie-uitgaven.

onbezorgd bestellen aan de all inclusive bar

Je hoeft niet teveel na te denken

Tijdens een normale vakantie, zonder all inclusive verzorging, moet je zonder dat je het in de gaten hebt meerdere keren je hersenen aan het werk zetten om beslissingen te maken. Je moet bijvoorbeeld bepalen waar en wanneer je gaat eten, hoe je er komt, waar je koffie kunt gaan drinken, waar je terecht kunt om een activiteit te doen. Dit soort beslissingen hoef je in een all inclusive resort niet helemaal zelf te maken. Het hotel biedt alles aan wat je nodig hebt en jij hoeft alleen maar toe te happen op wat je wilt.

Entertainment

Verblijf je in een all inclusive resort? Dan mag je meestal rekenen op een uitgebreid entertainmentprogramma. Het mag de gasten in het resort aan niets ontbreken en vermaak speelt daarbij een belangrijke factor. Het mes snijdt aan twee kanten: de in het hotel verblijvende gast heeft een betere vakantie-ervaring en het hotel bespaart mogelijk op de kosten voor eten en drinken. Want verveling kan ertoe leiden dat gasten meer gaan eten en drinken.

Het entertainmentprogramma kan uit een dag- en een avondprogramma bestaan. De hotels kunnen daarvoor hun eigen entertainmentteam hebben, maar ze kunnen ook externe artiesten inhuren voor de avondshows en optredens.

Entertainment

Mag ik een ijsje?

Voor ouders is de vraag ‘mag ik een ijsje’ (of vervang het woord ijsje door iets anders lekkers) bekend in de oren, zeker als je het in verband brengt met vakantie vieren. In een all inclusive hotel kunnen de kinderen zelf een ijsje halen op de momenten dat het hotel dat aanbiedt. En is het er niet? Dan zul je de vraag ook niet krijgen. Kun jij ongestoord verder in je boek lezen.

Geweldige zwembaden

Bij de all inclusive hotels op zonbestemmingen vormen de zwembaden het hart van het resort. Dat is waar de gasten een groot deel van de dag verblijven. Door de hoteleigenaren wordt in de regel veel geld en aandacht besteed aan het ontwerp en het aanleggen van de zwembaden. Zij zijn de paradepaardjes van het hotel. Een goede foto van een prachtig zwembad verkoopt immers meer vakanties dan een paar regels tekst over het hotel. Het is het totaalplaatje, in combinatie met de belofte dat het je aan niets zal ontbreken, die de vakantiezoeker over kan halen om voor jouw hotel te kiezen.

Als gast bof je met deze strategie. Kiezen uit meerdere zwembaden, swim up bars, waterglijbanen… er wordt veel ingezet in de strijd om gasten.

Geweldige zwembaden

Geen gedoe met geld

Je hoeft binnen het hotel geen geld bij je te dragen, niet af te rekenen en je hoeft niets om te rekenen, als er sprake is van vreemde valuta op je vakantiebestemming. Dat is allemaal te danken aan het feit dat eten en drinken inbegrepen zit bij je all inclusive arrangement. Je hoeft je ook geen zorgen te maken dat je kinderen niet met de juiste hoeveelheid wisselgeld terugkomen als ze een drankje of iets lekkers zijn gaan halen.

Alles over één dak

Bij een all inclusive vakantie is het niet alleen het eten en drinken dat inbegrepen zit. De meeste faciliteiten van het hotel, zoals het zwembad, strandbedjes, ligstoelen en sportfaciliteiten, zijn gratis bij een all inclusive vakantie. Voorzieningen zoals restaurants, bars, spellen, internet en allerlei andere vormen van vermaak zijn aanwezig binnen het hotel. Je hebt dus alle basisbehoeften voor je vakantie onder één dak. Je zou een vakantie kunnen vieren zonder dat je het hotel verlaat, behalve om van het hotel naar de luchthaven te gaan om huiswaarts te keren.

Nieuwe smaken ontdekken

De buffetformule van all inclusive hotels maakt het laagdrempeliger om nieuwe smaken te ontdekken. Stel dat je niet kennisgemaakt hebt met een groot deel van de gerechten en lekkernijen die er bestaan, dan biedt het buffet van een all inclusive resort je de uitgelezen kans voor jou om nog niet eerdere ervaren hapjes uit te proberen. Je hoeft van hetgeen dat je uit wilt proberen geen hele maaltijd te bestellen en daarvoor te betalen. Nee, je schept een beetje op van het buffet, neemt het mee naar de tafel en proeft. Vind je het lekker, dan kun je er meer van gaan halen. Lust je het toch niet? Dan is er geen man overboord.

Nieuwe smaken ontdekken

Efficiëntie

All inclusive toerisme is in verschillende opzichten efficiënt. Voor gasten betekent het dat je niet op zoek hoeft te gaan naar restaurants, niet om de rekening hoeft te vragen en niet op wisselgeld hoeft te wachten. Je kunt als gast jezelf ontspannen en volledig van je tijd in het hotel genieten. Hotels kunnen de inkoop en verwerking van voedsel en drank goed managen, en hun best doen om verspilling zoveel mogelijk te beperken. Dat is een goede ontwikkeling met de toenemende focus op de ecologische voetafdruk.

bekijk ook de nadelen van all inclusive vakanties