All inclusive hotels en resorts

All inclusive hotels zijn vaak onderdeel van een hotelketen. De ervaring die grotere en kleinere hotelmerken hebben op het vlak van all inclusive hotels exploiteren, helpt hen in het optimaliseren van het all inclusive product. Sommige hotelmerken richten zich exclusief op de all inclusive markt, zoals het Franse Club Med, dat als de pionier op het gebied van all inclusive vakantie gezien mag worden.

We hebben het over hotels en resorts. De scheidslijn tussen die twee begrippen kan lastig zijn. Een resort is altijd een hotel, maar een hotel is zeker niet altijd een resort. De meeste all inclusive accommodaties vallen wel onder de noemer resort. Resorts richten zich specifiek op vakantiegangers die op zoek zijn naar een ontspannen en alles-in-één verblijf. Ze zijn populair bij gezinnen met kinderen, stellen en vriendengroepen, maar minder in trek bij zakenreizigers. Resorts bieden meestal een uitgebreid scala aan faciliteiten, gericht op ontspanning en entertainment. Denk aan meerdere zwembaden, waterparken, spa’s, golfbanen, restaurants, bars, kinderclubs en activiteitenprogramma’s.

Op deze pagina beschrijven we een aantal bekende en mogelijk minder bekende merken op het gebied van all inclusive hotels en resorts.

Iberostar

De Spaanse hotelketen Iberostar richt zich primair op vakantiegangers en heeft resorts op populaire bestemmingen zoals de Canarische Eilanden, Mexico en de Dominicaanse Republiek. De hoteldivisie van Iberostar omvat meer dan honderd hotels en resorts, verspreid over meer dan vijftien landen. In 1993 werd het eerste hotelcomplex geopend in de Dominicaanse Republiek. Dit was ook het eerste 5-sterrenresort van het bedrijf. Tien jaar later was Iberostar goed ruim 50.000 hotelbedden voor een omzet die richting de 800 miljoen euro ging. Tegenwoordig is Iberostar vooral een grote speler op het gebied van vijfsterren all inclusive resorts.

Barceló

Grupo Barceló is een internationaal actieve hotel- en toerismegroep uit Spanje. Het hoofdkantoor van het volledig familiebedrijf staat in Palma. De Barceló Hotels & Resorts divisie heeft een kleine honderd hotels in meerdere landen. Barceló heeft een collectie van prachtige resorts strategisch gelegen in idyllische bestemmingen over de hele wereld. Maar het is hun all-inclusive programma dat hen echt onderscheidt.

Terwijl Barceló schittert in tropische paradijzen, bieden ze ook all-inclusive ervaringen in betoverende Europese locaties. Stel je voor dat je je bijvoorbeeld tegoed doet aan de heerlijke Spaanse keuken en de historische juweeltjes van het bruisende Barcelona verkent, allemaal onder de all-inclusive paraplu van Barceló.

RIU

Het lijkt er bijna op dat Spaanse hotelketens het alleenrecht hebben op all inclusive hotels. De inmiddels meer dan honderd hotels grote keten RIU Hotels & Resorts komt eveneens uit Spanje. De basis werd in 1953 gelegd op het populaire vakantie-eiland Mallorca en vervolgens breidde de familie Riu hun keten eerst uit binnen Spanje. Tegen het einde van de vorige eeuw kwam de expansie naar de overkant van de Atlantische Oceaan. Er werden RIU hotels geopend in de Verenigde Staten, de Dominicaanse Republiek en Mexico.

Inmiddels is RIU Hotels & Resorts uitgegroeid tot een van de grotere hotelketens op het gebied van vakantieresorts. Het overgrote deel van de hotels wordt op basis van all inclusive vakanties aangeboden. De luxe lijn van de RIU hotels bestaat uit de vijfsterren RIU Palace hotels.

RIU hotel

Club Med

Club Med is een Franse reis- en toerismeorganisatie die gespecialiseerd is in all-inclusive vakanties. Club Med werd in 1950 opgericht door de Belgische ondernemer Gérard Blitz en ging drie jaar later failliet. Zoals veel succesvolle zakenmensen heeft het faillissement voor de kracht en inspiratie gezorgd om het anders te doen. Enkele jaren later werd de basis gelegd voor de all inclusive keten die Club Med geworden is. De filosofie van Club Med draait om vrijheid en ontdekkingen. Hun all-inclusive pakket betekent meer dan alleen maaltijden en drankjes. Het is een paspoort voor een wereld aan activiteiten.

Club Med biedt niet alleen all-inclusive resorts, maar ook premium all-inclusive vakanties. Dat betekent dat luxe accommodaties, uitzonderlijke service en eersteklas voorzieningen die allemaal deel uitmaken van het pakket. Veel resorts van Club Med zijn gelegen op prachtige locaties met een adembenemend uitzicht. Verblijf je in een strandhotel van Club Med? Die hebben bijna altijd directe toegang tot het strand.

Hyatt

De Amerikaanse keten Hyatt heeft met Hyatt Ziva en Hyatt Zilara een lijn van all inclusive hotels weggezet, waarmee ze de concurrentie onder andere aan willen gaan met Club Med en RIU Hotels. Ze richten zich vooral op Amerikaanse en Canadese toeristen die een vakantie in Mexico en het Caribisch gebied willen vieren. Je vindt de Hyatt Ziva en Zilara resorts ondermeer in Punta Cana, Montego Bay, Cancun en Puerto Vallarta. De Hyatt Ziva resorts zijn bedoeld voor gasten van alle leeftijden, de Hyatt Zilara zijn ‘adults only’ all inclusive resorts.